loading... Nuante de diversitate!
15 decembrie 2016 | By: Misu Radovici

Mergi mai departe ... chiar daca e greu!

In viata trebuie sa stim ca nu toate situatiile ne vor fi favorabile. Nu totul va fi roz. Odata ce invatam asta reducem semnificativ posibilitatea de a fi dezamagiti de societate, de ceilalti, de ... atatea si atatea alte aspecte care ne-ar putea provoca acest disconfort emotional, sentimental si, de ce nu, spiritual.
Chiar daca asa cum spuneam nici unul din noi nu poate evita aceste situatii exista totusi cateva lucruri pe care trebuie sa ni le amintim cand totul in jurul nostru pare ca merge pe dos (anapoda).
As vrea sa enumar doar cateva dintre ele, fara o anume semnificatie a ordinii in care sunt plasate, deoarece nu consider a fi important ordinea numerologica a prezentarii, cat interactiunea si complementarismul acestor aspecte.
Astfel intr-o ordine pur random as enumera urmatoarele aspecte pe care a trebui sa stim sa ne focusam:
1.In viata totul e temporar.
2.Durerea e parte integranta din crestere (a procesului de crestere).
3.Fiecare lupta oricat ar fi de mica sau nesemnificativa e, intr-un final, un pas inainte.
4.Cicatricile tale sunt simboluri ale tariei, rezistentei si capacitatii tale de a iesi invingator.
5.Ingrijorarea si propria deplangere nu schimba nimic.
6.Negativitatea celorlalti nu e (nu trebuie sa fie) problema ta.
7.Lucruri bune sau mai putin bune iti vor aparea pe calea vietii ... fii pregatit!
8.Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci e sa ... keep going!
Sigur mai sunt si alte aspecte care le-am putea include aici in aceasta lista ... insa pentru moment aceste 8 aspecte mi se par esentiale si in acelasi timp destul de complexe incat sa ne tina "on out toes" atunci cand suntem confruntati cu situatii ne favorabile, cu anxietati si depresii, cu lipsa de incredere in noi sau in abilitatile care ne-au fost daruite.
In acele momente ... cand ti se pare ca esti doborat, lovit si infrant ... atunci e momentul sa te ridici si sa spui "Pot sa continui. Bring it on!". Atunci cand te afli in cea mai intunecata noapte ... ATUNCI E MOMENTUL SA STRALUCESTI. Atunci cand toti cei din jur se uita oarecum compatimitori sau, de ce nu, in anumite cazuri, satisfacuti ca esti lovit, doborat sau uitat de toti din jur ... TREBUIE sa te ridici, sa zambesti ... si sa pasesti increzator mai departe, ASTA e cea mai tare chestie pe care o poti face ca OM.
Asa ca OMULE ... aminteste-ti in viata ca trebuie sa "never give up, never give in; just ... keep on going!".
Sper ca cel putin cativa din cele 8 apecte enumerate sa te ajute sa stralucesti in intuneric, dar mai mult decat atat SA FII (si sa ramai) OM!

0 comentarii:

Search