loading... Nuante de diversitate!
26 octombrie 2014 | By: Kostinush

Prietenia care..transforma!(partea a doua)




Prietenia este o relatie sociala interumana prin care Dumnezeu ne transforma  din indivizi acel om carnal, hai sa zicem al epocii socialistico-- comunistice ( este exemplul cel mai bun al omului devalorizat de umanitate si redus la un individ oarecare) in oameni capabili sa creeze lucruri,relatii prin valoare.Ajung din nou la acest verset din proverbe ,(motivul pentru care il scriu in engleza este ca in limba romana nu apare deloc tradus asa)  capitolul 27 versetul 17" As iron sharpens iron,  so a friend sharpens a friend."(NLT)"Caci asa cum fierul ascute fierul ,tot asa un prieten ascute un prieten"Am vazut ca o prietenie adevarata ma ascute,imi da valoare,ma valorifica la adevaratul meu potential. Insa pun intrebarea acum pentru binele meu sunt pus eu in valoare? Un istrument de metal care este ascutit si taie pentru folosul lui propriu este utilizat? La ce imi foloseste valoarea mea de a taia,de a fi ascutit? As putea construi hai sa zicem o cabana de lemn cu un topor neascutit? Ar putea omul construi ceva cu unelte neascutite? Suntem valorificati prin prietenii nostri pentru a construi ceva,pentru a deveni instrumente folositoare pentru Dumnezeu ,Tatal nostru! Ma poate folosi in a construi ceva ,in a fi un topor chiar daca sunt mai din barda asa ,dar are nevoie de o forta bruta in a taia busteni ,nu-i asa? Pot fi folosit de Dumnezeu ca si un cutit ,in a taia alimente pentru hranirea cuiva ,credeti ca e simplu sa mananci fara sa iti poti taia alimentele? O asemenea imagine am vazut in filmul Painistul ,personajul cauta cu disperare ceva ascutit sa isi desfaca o cutie cu castraveti murati ,acea conserva era sansa lui de supravietuire,scaparea de la moarte ,ti-ai dori sa fi la un moment dat un desfacator ascutit de conserve sau un mic cutitas,poti salva o viata fiind unealta portivita inntr-o situatie fara iesire pentru cineva disperat. Pentru mine acea scena din filmul Pianistul cred ca ma va urmari toata viata, personajul din film tot cautand ceva ascutit  ca sa isi poata deschide conserva concentrat in cautarea lui prin acea casa nu a fost atent la ce se intampla in jurul lui si a dat peste el un capitan nazist ,inamicul cum ar veni, insa de aici s-a dezvoltat o relatie umana secreta intre cei doi ,care pana la urma i-a salvat viata ,pianistului. (va recomand cu caldura acest film)   Sau hai sa ne imaginam cum ar fi sa fi operat cu un bisturiu neascutit? Pot fi un bisturiu ascutit in mainile indemanatice ale lui Dumnezeu ,sa tai o tumora din trupul cuiva,sau sa curat o rana infectata, plina cu puroi. Prin ascutirea mea datorita relatiei de prietenie pot deveni o unealta folositoare in mainile Tatalui si astfel sa devenim o societate sanatoasa ,puternica care caldeste pe valori ,pe prietenii .
Lipsa prieteniei adevarate care ascute,care pune in valoare duce la o societate la nivel micro (local) sau macro(general) in care nu se cladeste ,nu se vindeca ,nu se hraneste pana la urma la falimentul societatii. De ce nu suntem dispusi sa fim folositi in acest mod de Dumnezeu ? Poate pentru ca nu am atins valoarea noastra maxima ,acea de a taia asta inseamna ca nu avem prieteni poate avem doar amici ,cunostinte ,relatii de afaceri  pentru interesul nostru ,pentru binele nostru personal. Ai curaj sa te lasi valorificat pentru binele altora? Daca vei fi folosit de Dumnezeu pentru altii va trebui mereu si mereu sa fi ascutit. Cu cat vei fi folosit mai mult cu atat te vei uza mai mult si din nou trebuie sa fi ascutit prin acele prietenii care transforma. Daca o prietenie s-a incheiat in vaia ta ,si au aparut alte prietenii inseamna ca Dumnezeu a adus alte relatii prin care sa te mentina ascutit la maximul tau potential pentru a fi folositor la nevoie . Nu pastra relatii care nu mai au ce valorifica in viata ta ,care in loc sa te maximizeze ca om ,ajung sa te transforme in individ,ai curaj si renunta la ele.
Daca iti doresti a fi folositor in mainile binecuvantate ale lui Dumnezeu fi pregatit sa iti aduca in viata ta relatii de prietenie care te valorifica ,care te ascut. Sa nu crezi ca vor fi usoare ,e posibil sa fie dureroasa ascutirea asta ,sa se indeparteze de pe tine rugina indiferentei dar la urma rezultatele vor fi deosebite. Fi gata de trasformare !  
      
19 octombrie 2014 | By: Misu Radovici

Un nou inceput ... noi proiecte ... sustinerea de care au nevoie!!!

Incepand cu data de 5 octombrie blogul Bisericii Betleem din Orastie a fost relansat cu o interfata noua, o lista noua de colaboratori. Deasemenea pe acest blog se poate acum asculta in format LIVE serviciile din cadrul Bisericii Betleem prin intermediul radio-ului nou lansat "Radio Betleem", iar in restul timpului poti asculta muzica, marturii sau inregistrari ale unor evenimente anterioare pentrecute in biserica sau oras.
Alte update-uri referitoare la activitatile, actiunile si programele din cadrul Betleem Orastie pot fi gasite si accesate si prin intermediul paginii oficiale de Facebook.
Ii multumim lui Dumnezeu pentru aceasta noua resursa online si speram ca prin intermediul ei sa avem parte de zidire sufleteasca si binecuvantare din partea celui ce este, a fost si va ramane TATICUL nostru si ne rugam ca aceste noi proiecte sa se poata dezvolta si sa aiba parte de sustinerea de care au nevoie.
Un nou inceput ... noi proiecte ... sustinerea de care au nevoie!!!
Pentru a accesa blogul "Betleem Orastie": Click Aici
Pentru a accesa pagina de FB "Betleem Orastie": Click Aici
7 octombrie 2014 | By: Kostinush

Prietenia care ...transforma !(partea intai)


Ce inseamna ,"a fi uman"?Sa fi o persoana,un individ cu caracteristici umane, v-ati pus intrebarea asta? Ce ma face sa fiu un individ cu nuante de umanitate?Cred ca simtim cu totii lipsa de umanitate ,ne izbim de ea zi de zi. De multe ori ne vaicarim,ne plangem ca nu mai sunt vremurile cum au fost,ca lumea s-a stricat ,ca e vai de capul ei ce s-a ajuns,ca e lipsita de inima ,de intelegere.. nu-i asa? Imi zic oki ,asa este ,dar   eu si tu unde suntem? Nu tot in lumea asta ? Eu si tu care am cam sti cum nu este lumea nu ar trebui sa stim si cum ar fi de dorit sa fie? Oare persoana mea sa nu aiba nici un impact in lumea asta ,sa nu aduca ea nici un strop de umanitate?
Ce ne lipseste pana la urma? Am avut o experienta interesanta ...mai acum doua zile. Sotul meu a inceput sa se planga de dureri puternice de urechi. Zic..." hai ca fug repede la farmacie sa iau ceva picaturi ,nu vei putea dormi la noapte de dureri ,daca acu la ora asta  pornira asa puternic". Ajunsa la farmacie intreb cat costa ce luam de obicei ..zic oki cumpar o sticluta,imi da cutia vad pretul trecut insa farmacista imi spune un alt pret ,mult mai mic decat cel de pe cutie. Imediat sunt pusa in incurcatura ,si zic asa timida" sunteti sigura ca e bine,...ahh ..pretul?" In acel moment farmacista parca s-a trezit dintr-un somn ,era vineri seara..imi zice cu o vadita uimire pe chip" nimeni pana acum nu m-a intrebat asta,este la oferta ,e mai ieftin decat pretul pe cutie".
Un simplu ,gest a trezit-o din acel somn al indiferentei .A realizat ca mai sunt oameni pe lumea asta. Nu vreau sa ma scot acu pe mine , ca vaii ce chestie am facut insa vreau sa atrag atentia sa fim atenti la micile detalii ,pot schimba viata unui om. Imi vine in minte un verset care mie imi place mult de tot,prin care Dumnezeu ne spune  prin ce metoda  ne putem transforma din indivizi , in oameni. Proverbe capitolul 27 versetul 17" As iron sharpens iron,  so a friend sharpens a friend."(NLT)"Caci asa cum fierul ascute fierul ,tot asa un prieten ascute un prieten". Ce inseamna ascutire? Este vorba de o transformare. Intr-o relatie de prietenie nu ramai la fel  ca individ,o prietenie te schimba ,te transforma in ceea ce esti tu mai bun. Relatia interumana asta ar trebui sa faca. Daca lumea arata atat de inumana inseamna ca nu mai sunt prietenii in ea care sa transforme . Dumnezeu ne prelucreaza tot prin oameni ,cel mai mult prin prietenii nostri. Daca suntem tot aceeasi ca acum 10 ani ,inseamna ca nu am avut un prieten adevarat in viata noastra. Pentru mine personal prietenul meu cel mai bun este sotul meu si cred ca asta ar trebui sa fie valabil pentru toti cei care se afla intr-o relatie de casatorie. Ne transformam  din indivizi in oameni prin prietenie. Oare duce societatea de astazi lipsa de prieteni? Daca duce lipsa ,stiii ,sunt si eu  si tu in lumea asta. Hai sa fim prieteni ,sa intram intr-o relatie de prietenie cu ea caci ,societatea are nevoie de transformare,iar eu pot face diferenta.
  

Search