loading... Nuante de diversitate!
21 aprilie 2014 | By: Misu Radovici

A ales ... sa te iubeasca!!!

"... Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine. Celui ce va birui ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu am biruit si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Lui de domnie." (Apocalipsa 3:20-21)
"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Dumnezeu, in adevar, n-a trimis pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El. Oricine crede in El nu este judecat ..." (Ioan 3:16-18a)
EL e viu! Sarbatoreste-L pe Mantuitor!
20 aprilie 2014 | By: Kostinush

"Tetelestai!" ...."S-a ispravit!"

" S-a terminat!" "S-a ispravit!"

 Ultimele cuvinte rostite de Domnul Isus pe Cruce . Ohh...,si cat de importante sunt ele ,cata greutate sade in ele ,au strabatut intreg Universul pana s-a cutremurat . In limba greaca aceste cuvinte apar scrise sub cuvantul " Tetelestai !" care inseamna platit in totalitate.
Acum ceva vreme mi-am pus mie si altora aceasta intrebare : La ce s-a referit Domnul Isus cand a rostit aceste cuvinte "s-a terminat!" ? Cu ce s-a terminat ? Cu viata Lui,cu suferinta Lui ,cu lucrarea Lui...l-a asta s-a referit? El stia ca v-a invia pentru ca nu-i asa ca Fiu nu era strain de planurile lui Dumnezeu.(asa cum nici noi nu suntem straini de planurile lui Dumnezeu cu viata noastra)
Iata ca, acest cuvant in greaca ne da raspunsul ...Tetelestai ! Platit in totalitate!

S-a terminat cu legea care ne despartea de Tata,fiecare datorie facuta de omenire  a fost platita. Suntem liberi sa traim fara teama condamnarii,fara frica de pacat ,fara groaza de moarte. S-a platit o data pentru totdeauna ("fiindca prin moartea de care a murit, El a murit pentru pacat, o data pentru totdeauna; iar prin viata pe care o traieste, traieste pentru Dumnezeu. (Rom.6:10)) intreaga mea si a ta viata este acoperita ,s-a platit pentru ea esti liber sa traiesti in Christos si  prin El in Dumnezeu.
De dragul nostru a strigat tetelestai ! ...ca sa putem invia cu El si in El l-a o viata noua ,sa fim lumini in viata aceasta pentru altii care sunt in intuneric si  au nevoie de putina lumina pe  drumul vietii lor.
Imi place mult cartea efeseni ,o iubesc cu toata fiinta mea, imi da speranta fara margini ,imi spune cine sunt,cum sunt si unde sunt . Imi spune ca sunt copilul infiat al Tatalui,ca sunt inviat la viata noua fara pacat si ca m-a asezat in Isus Christos in locurile ceresti. Aceasta este lucrarea terminata a iubitului meu domn Isus Christos . Nu imi spune ca voi fi ,daca ...sunt deja !Am fost infiati,am fost inviati!
Nu imi spune ca voi invia. ..candva acolo cine stie daca esti destul de cuminte aici pe pamant.

Cum pot invia acolo in ceruri daca acuma nu sunt? Sunt deja asezat in ceruri pe tron cu El de aici ,toate imi sunt supuse .Ohh nu este minunat? (Cititi Efeseni cap:2 vers1-8  pe putin aceste 8 versete )
Aceasta este vestea buna a evangheliei ,siguranta mantuirii data de acest "tetelestai!"
Iata ca toate cele vechi sau dus ,au fost platitte o data pentru totdeauna acum sunt un om nou inviat prin Isus Christos ,prin moartea si invierea Lui,prin jertfa Lui. Mai pot trai in teama si nesiguranta daca stiu cine sunt,cum sunt si unde sunt? Siti, in Efes pe vremea aceea in care Pavel scria aceste randuri efesenilor era data o lege prin care un copil daca era adoptat avea mai multe drepturi decat un copil natural al familiei. Un copil adoptat nu putea fi dezmostenit niciodata ,sub nici o forma dar un copil natural se putea dezmosteni de catre familie. Nu intamplator foloseste Pavel acest termen de infiati,adoptati  in aceasta carte. 

Suntem constienti de valoarea care ne este data de Tatal,Creatorul Universului? 
Christos a inviat!
Ps: Si noi prin El si in El .

Faith, Hope & Love (Beckah Shae)

19 aprilie 2014 | By: Misu Radovici

Gaseste ...

Intr-o zi ca cea de astazi ... lumea iudaica era impartita. Pe de-o parte clasa politico-religioasa avea un moment de respiro pentru ca una din problemele lor parea a fi fost rezolvata. Pe de alta parte cei ce urmasera un Galilean ... traiau ascunsi, suferind ceea ce parea a fi "deceptia secolului".
Totul avea insa sa mai dureze ... doar cateva ore. De ce? Pentru ca urma sa vina o noua dimineata ...
Dimineata in care pentru moment nimeni nu mai stia ce sa creada, apoi dimineata in care aparea anumite zvonuri ... ce urma sa se transforme in ziua in care durerea unora devenea bucurie, iar bucuria altora urma sa fie umbrita de evenimentul cel mai maret al Universului. Fugarii ascunsi in camarute, fugarii ce au luat drumul "exilului" in afara Ierusalimului ... persoane cu inimile si sperantele frante, persoane ca mine si ca tine au invatat o lectie ce ne este expusa si noua prin cuvintele lui Joseph Campbell: "Gaseste in sinea ta un loc in care se gaseste bucurie si bucuria va arde toata durerea."
Revenind in prezent ... la mine, la tine, la persoanele care traiesc in jurul nostru (sau de ce nu pe planeta asta) ... trebuie sa spun ca ... cu siguranata si in viata ta sunt (sau vor fi) momente in care simti, crezi ... ca totul se naruie. Insa nu uita ca in cele mai multe cazuri, totul se poate schimba radical in foarte scurt timp.
Trebuie doar sa fii dispus sa ai atitudinea potrivita si ... sa gasesti locul potrivit in care ai stocat bucuria, credinta si increderea ca totul va fi bine! Imi plac foarte mult cuvintele lui Khalil Gibran care spune ca: "Viata ta nu este determinata de ceea ce viata iti scoate in cale, cat despre atitudinea pe care tu o aduci vietii; nu atat de mult de ceea ce ti se intampla, cat despre modul in care mintea ta priveste la ceea ce se intampla."
Chestia zilei: Bucura-te ... !!!
E o provocare! Nu te da batut, chiar si atunci cand situatia pare a fi fara iesire!

S-a ispravit!

S-a ispravit!!!
15 aprilie 2014 | By: Misu Radovici

Specialisti in ... imposibil!!!

De cate ori nu auzim in ziua de astazi ca atat de multe lucruri sunt sau par imposibil de realizat. Cat de repede uitam ca acelasi lucru se spunea si in urma cuy sute sau mii de ani. Ca atat de multe lucruri sunt imposibil de realizat, gandit sau conceput. Si totusi ele sunt o realitate cotidiana pentru fiecare dintre noi astazi. Si atunci de ce am continua sa sustinem imposibilitatea situatiilor, lucrurilor sau aspectelor care acum ni se par de netrecut. Sa fie oare tocmai din faptul ca e mai usor sa zicem ca e imposibil si sa mergem mai departe? Sa fie oare pentru ca nu vrem sau nu avem timpul necesar specializarii in imposibil? Sa fie oare teama care ne impanzeste inima? Sa fie oare ... fuga de raspundere? Sa fie oare ...
Ei bine, citeam in urma cu cateva saptamani un gand fabulos a lui Theodore Roethke care spunea ca "Ceea ce avem nevoie sunt mai multi oameni care sa se specializeze in imposibil.". Pare la o prima privire greu de realizat nu-i asa. Insa sa nu uitam ca intr-o zi asemanatoare cu cea de azi ... Cineva deschidea un drum imposibil de imaginat pentru om acum aproape 2000 de ani. Cineva ... un specialist al situatiilor imposibile ... deschidea pentru fiecare dintre noi ... o usa de har.
Si daca Acel Cineva e azi parte integranta a vietii mele si, de ce nu, a vietii tale atunci de ce ai fi tu mai putin, de ce ai accepta sa fii altceva decat un specialist in situatii imposibile?
E o intrebare la care singurul care poate raspunde cu onestitate ... esti tu sau sunt eu.
Poate ti se par lucruri simple, poate ti se par lucruri complicate, poate ca vei cauta sa gasesti scuze, motive sau de ce nu, sa incerci sa iti diminuezi rolul in tot tabloul acesta ce se construieste in jurul tau. Nu uita insa ca ... degeaba ai 999 de bucatele de puzzle puse cap la cap ...
Tabloul nu e complet fara tine. Da, tu esti piesa 1000, esti piesa care completeaza tabloul, esti piesa fara de care ... oricat de interesant sau frumos poate fi un tablou ... el nu e gata. Iti pare imposibil de imaginat? Ei bine poate ar trebui sa te specializezi in situatii imposibile.
Imi place foart mult un gand ... chiar daca el apare sub titulatura anonima ca si autor ... gand ce exprima urmatoarele: "Nu astepta momentul perfect. Ia fiecare moment si fa-l perfect."
Ei bine, ia ziua de azi, ia gandurile acestea, ia soaptele necontenite din sufletul tau si ... actioneaza! Chiar daca pare imposibil, nu renunta, nu te da batut!
Vrei sa afli unde se termina posibilul si unde ar trebui sa inceapa imposibilul? Ei bine atunci iti recomand cuvintele spuse de Arthur C. Clarke despre acest lucru el spunand ca: "Singurul mod de a afla limitele posibilului este sa treci dincolo de ele in imposibil."
Imposibil??? Pe bune???
E o provocare! Provocarea ta de azi!
8 aprilie 2014 | By: Kostinush

Credinta mea?!

Credinta mea ?!
Ajung des pe la urechile mele afirmatii de genu "tre sa ai credinta","nu ai destula credinta ","pai ca sa lucre' Dumnezu in viata ta tre sa ai credinta".
Ce faci cand nu ai destula credinta incat sa il determine pe Dumnezeu sa lucreze in viata ta asa cum iti doresti  ?
 Dar pana la urma in  puterile mele sta lucrarea lui Dumnezeu in viata mea?
Imi zic mai departe mai era nevoie sa moara Isus Christos pentru mine daca as fi putut crede prin puterile mele? Oare pentru ca nu sunt "o baterie complet incarcata cu credinta" nimic nu se misca in viata mea?
Este aceasta povara mea, chiar trebuie sa o car, imi apartine? Am fost asigurat ca individ si incurajat sa iau jugul Lui ca este bun si sarcina Lui ca este usoara. Atunci cum de aud mereu vorbindu-se oamenilor sau unii cu altii ce sarcini grele avem de purtat pe calea credintei  si cat e de greu pe calea asta?
Pai daca Dumnezeu lucreaza in viata mea in functie de cata credinta am sincer sunt pierdut. Si pana la urma credinta in ce ?
Privesc  spre viata mea sa caut lucrarile Tatalui in viata mea ,stiti voi acelea pe care le tii minte toata viata si care pana la urma iti schimba cursul vietii. Cu uimire constat ca acele lucrari au aparut exact cand "bateria" mea era complet descarcata. Atunci cand credinta mea,puterea mea de a schimba ceva era la zero.
Chiar sa lucreze Tati in vietile noastre in functie de cata credinta avem?
Ma lupt sa am mai multa credinta ,trec prin chinuri groaznice sa o am la un nivel ridicat si....astept. Uimit insa  sunt ca,contrar asteptarilor mele nu se intampla nimic deosebit in viata mea.
 De ce?
         Pentru ca nu de credinta mea depinde implicarea Tatalui in viata mea. 

Un caz deosebit care mi-a atras atentia apare in situatia copilului indracit vindecat de Domnului Isus. Conversatia dintre tatal copilului si Isus e  destul de interesanta . Am ales doua versiuni  in limba engleza cea amplificata si New Kings James . (Marcu capitolul 9versetele23-24)
 In prima versiunea amplificata se traduce cam asa aceasta conversatie -" Si Isus a spus  (tu imi spui Mie),daca Tu poti face ceva?( De ce?) toate lucrurile pot fi (sunt posibile) pentru el cel care crede! Imediat tatal copilului a dat sa planga cu lacrimi si a spus ,Doamne,eu cred! (Constant) Ajuta slabei mele credinte. 
23 And Jesus said, [You say to Me], If You can do anything? [Why,] all things can be (are possible) to him who believes!24 At once the father of the boy gave [an [k]eager, [l]piercing, inarticulate] cry with tears, and he said, Lord, I believe! [Constantly] help my [m]weakness of faith!
 Versiunea New Kings James - Isus i-a spus " Daca crezi ,toate lucrurile sunt posibile pentru cel care crede. Imediat tatal copilului a inceput sa planga si a spus in lacrimi "Doamne ,eu cred ; ajuta necredintei mele!'  Jesus said to him, “If you can believe,[a] all things are possible to him who believes.”24 Immediately the father of the child cried out and said with tears, “Lord, I believe; help my unbelief!”
Hai sa ne indepartam putin si sa privim acest tablou minunat pictat de insusi Domnul Isus. Avem in acest tablou un tata disperat ,fara speranta in viitor ,fara vreo sansa de vindecare pentru copilul lui chinuit si cu viata distrusa. Cred ca era de ceva ani buni in aceasta situatie si isi pierduse orice nadejde de rezolvare a situatiei. Cutumele societatii evreiesti erau destul de greu de suportat pentru o familie intr-o  asemenea stare.

Poate ati experimentat si voi situatii stresante in viata deosebite care au durat ani de zile ( o boala spre exemplu) si nu-i asa ca la inceput pornesti cu curaj ,iti zici o sa trec si peste asta,am credinta ,fac tot ce trebuie iau tratamentele indicate si gata o sa ies de aici. Insa supriza ...starea de lucruri neplacute se prelungeste incet, incet iti pierzi elanul,incepi sa obosesti,apoi te resemnezi iti zici... asta e ,asta e viata!
Pleci capul si te descurci cum poti, incepi sa  iti pierzi speranta ca aceasta situatie stresanta va iesi din viata ta.
Cred ca aici ,in acest punct se afla tatal acestui baiat iar exact acum alege Domnul Isus sa intre in viata lui.

  Si ce intrare !
Am impresia pe undeva, ca parca l-ar certa pe tatal copilului ,ar fi in limbajul nostru comun cam asa :"De ce ma mai intrebi ..daca pot? nu stii cine sunt? toate sunt posibile pentru mine!" . Ni se spune clar ca tatal nu avea credinta ,nici speranta caci cere ajutorul si spune ca are credinta slaba insa mai inainte de asta spune ca el crede .
 E interesant nu-i asa? Spune tatal copilului "Doamne ,eu cred!" ii recunoaste autoritatea de Dumnezeu prin exprimarea  "Lord";"Doamne" iar asta e ceva din punct de vedere a cutumelor si legilor iudaice 

Realizeaza intr-o clipita cine este si se increde in El si in acest punct incepe vindecarea. 
Intreb atunci,  cine este Cel care crede ?
Cel care crede ca, toate lucrurile sunt posibile! Intentionat am scris cu litera mare ,cred ca acum se vede diferenta si se intelege a cui credinta functioneaza atunci cand eu sau tu ne aflam  in acel punct al  credintei noastre in care se afla tatal copilului.
El a crezut pentru mine si pentru tine inca de la intemeierea lumii ,nu e minunat ? Atunci mie ce imi mai ramane de facut ? Sa ma odihnesc in El ,sa ma ascund in El cu ingrijorarile mele ,cu temerile mele si sa ma incred in Credinta Lui care poate muta muntii din viata mea. Asta imi da speranta si privesc cu bucurie spre viitor pentru ca El este deja acolo ma asteapta rabdator chiar daca merg incet,chiar daca mai cad sau fac pasi mici ,El crede pentru mine  si in locul meu ca voi reusi, pentru ca El este Credinta.              

5 aprilie 2014 | By: Misu Radovici

Modificare efectuata!!! (finally) :)

UPDATE 16:45:
Tin sa le multumesc tuturor celor ce au contribuit cu propuneri la completarea si marirea acestei liste. Si daca se intampla sa auziti vreo piesa awesome ... nu va sfiiti sa share informatia si eventual un link ...
Thanks again all!!!
:handshake: :wink:

UPDATE 15:48:
Modificarea a fost incheiata!
Acum in lista sunt ... 101 piese! (daca altii au dalmatieni eu am piese muzicale ... LOL).
Si cum pe ultima suta de metri am primit inca o lista lunga ... anumite piese au ramas (momentan) in afara topului de preferinte.
Insa nu se stie niciodata ce ma apuca :wink: ...
Lista de redare piese  => Update complet!!!
Postare initiala 12:39:
Am inceput sa lucrez la schimbarea listei de redare de pe blog (asa cum de fapt am si promis).
Acum exista destule piese pentru a face TOP100.
Asa ca in weekendul asta o sa auziti chestii noi langa cele deja existente (si ceva modificari de pozitii) ...

Search