loading... Nuante de diversitate!
7 martie 2012 | By: Kostinush

CAND DUMNEZEU SPUNE ...NU ! (2)

    
 Cand Dumnezeu spune NU !
Greu subiect ...si poate si mai greu de acceptat o asemenea realitate ,ca e posibil ca Dumnezeu sa ia o hotarare in dreptul nostru si ia sa ramana neschimbata chiar daca e "NU" .
Ne place sa spunem ca este un Dumnezeu neschimbat " acelas" ieri ,astazi pana in vesnicie ......dar nu in hotararile care nu ne convin .....ci ne biziuim ca ramane neschimbat in hotararile care ne convin.
Dar ce fecm cu cele care nu ne convin ..acele hotarari care raman neschimbate in viata nostra si care au repercusiuni serioase asupra fiintei noastre? ....
Am vazut ca Dumnezeu a spus "NU" unei intregi generatii si a ramas neschimbat in hotararea pe care a luat-
o....o intreaga generatie a pierit in pustie pentru ca Dumnezeu e neschimbat in hotararile pe care le ia .
Avem tendinta sa credem ca daca avem o "CRUCE" care a schimbat istoria lumii ,cumva lucrurile si invatamintele dinainte de "Cruce" nu ar mai fi valabile.
Sa nu uitam de MOISE .....nu a intrat in Cannan ..Tara Promisa....DE CE ? Pentr ca Dumnezeu a spus "NU".
A fost dur Dumnezeu cu Mosie? ...hmmm....poate avem tendinta sa zicem ...da sigur ca a fost dur !..... da ce pentru o gresala ...pentru o scapare ....!!!!
Sa bagam bine de seama caci putem ajunge oricand in situatia lui Moise ...de cate ori citesc acel pasaj din Biblie ma incearca o durere puternica ....si ma gandesc cat de greu a fost pentru Moise ...pe urma mi-am pus intrebarea ...ce s-a intamplat in Moise .....ce a vazut Dumnzeu de a ajuns la o asemenea hotarare in dreptul lui ...si Domnul ii reaminteste de fiecare data cat de neascultator a fost inaintea LUI.
Ce as putea invata eu de aici ...pentru ca nu-i asa cu totii vrem sa punem piciorul si sa luam in stapanire promisiunile si binecuvantarile Lui Dumnezeu pentru viata noastra.
In momentul neascultarii si maniei lui Moise ....acesta a dat dovada de oboseala ..pe undeva s-a saturat de ei ..de poporul acela ...de raspunderea care era pe umerii lui...un alt eveniment care s-a petrcut in viata lui Moise inainte de acesta ...a fost moartea Mariei ..sora lui ...o pierdere in viata lui ... o suferinta ...
Moise a rostit o judecata cand Dumnezeu nu a rostit si a zis .." popor de razvratiti" ..... si asta l-a costat scump .
Grija mare ...in vietile nostre ..sa nu cumva sa ne saturam de "Lucrarile LUI Dumnezeu" in care El ne-a asezat
...si apoi grija mare... suferintele din viata noastra..... ele ne pot aduce in aceasta stare ...de oboseala ...de saturatie de Voia Lui Dumnezeu ! Cam asta vrea sa ne invete Dumnezeu din aceasta lectie ....Dumnezeu a avut rabdare cu Moiese patruzeci de ani ....si el _Moise _ si-a pierdut rabdarea cu "lucrarea LUI" adica cu Dumnezeu si a zis cumva asa .... "da pana cand ma tot obositi cu cererile voastre !!!" .....si a venit sentinta ....NU vei intra in tara promisa Cannan !
Veti zice "...si ce pentru o cadere ....pentru o oboseala ...pentru un cuvant ...o asa hotarare ...e prea dur !!!"hmmm" ce bine ca avem CRUCEA ..Harul ...suntem feriti de asprimea de acest gen a DOMNULUI !" ...oare..?
ESTE ACELAS DUMNEZEU neschimbat din vesnicie in vesnicie ....sa nu ne inselam singuri cu ideea aceasta ca "HARUL" l-ar fi schimbat pe Dumnezeu cu ceva ....si ca ar cere acum de la noi mai putin decat celor din vechime ....ne va cere mai mult.... cu mult mai mult....nu cumva am facut din Crucea Domnului Isus ceva ieftin?
Cu cat mai mult va cere Dumnezeu de la noi daca a platit si a dat ce avea mai scump pe FIUL SAU ISUS ....unicul SAU FIU !
Moise ...este interesant.. nu a mai pus intrebari ...nu s-a mai luptat cu Dumnezeu .... de unde tind sa cred ca a inteles motivul si de ce a ramas cu o asa hotarare din partea DOMNULUI.
Nu doresc la nimeni sa ajunga inaintea LUI Dumnezeu cu o asemenea hotarare de NU ....dar daca se va
ajunge ...sa invatam ceva de la Moise .... a facut mai departe tot ceea ce Dumnezeu i-a cerut sa faca ...fara sa piarda timpul ...sa se certe cu Dumnezeu sau sa ceara sa-si schimbe hotararea ....EL ESTE NESCHIMBAT !
De multe ori pierdem timp in viata fizica si spirituala ...luptandu-ne cu Dumnezeu ( desi de multe ori dam vina pe "CEL RAU" ..el ne sta impotriva si ne ispiteste)...neantelegaind ca JERTFA DOMNULUI ISUS ...nu il face pe Dumnezeu sa fie altfel decat este adica "ACELAS" ...practic necunoscandu-l la adevarata LUI Valoare ....nu ajungem sa punem piciorul in promisiunile LUI pentru viata noastra!
CINE este de vina ?
DUMNEZEU ESTE neschimbat ...ACELAS din eternitate in eternitate in hotararile pe care le ia si acestea pot fi ...NU ... in viata ta .... cu o situatie de care te lovesti de mult timp ..si nu intelegi de ce Domnul nu aude ..de ce nu se schimba nimic .

Poate fi si acesta un raspuns ...NU !!!!


0 comentarii:

Search