loading... Nuante de diversitate!
29 martie 2010 | By: Misu Radovici

Simple cuvinte ...

Domnul meu: 
... iarta-mi gandul ascuns si egoist, fapta, vorba care raneste, pentru ca Te raneste pe Tine
... iarta-mi vointa slaba ce ma trage inapoi
... iarta-ma ca, de multe ori, fac ce stiu ca nu trebuie sa fac
... iarta-ma ca nu ma tin de promisiunile facute
... iarta-mi nemultumirea si nerecunostinta
... iarta-ma ca iau totul asa de usor...oamenii si ceeea ce mi-ai dat; invata-ma sa apreciez...
... iarta-ma ca nu ma gandesc mai des la Tine, ca nu ma rog mai mult, ca nu ma hranesc mai adanc din Tine
... iarta-mi pacatele pe care nu le stiu
... iarta-ma ca nu accept mustrarea, durerea, ca nu urmez in fiecare zi urma pasior Tai
... iarta-ma, Domnul meu
Acesta sunt, stii ce simt, ce gandesc, ce traiesc. 

Cine oare ma poate stii mai bine? Nimeni, absolut nimeni ... doar TU!
Material preluat de pe 9am/comunitate/forum
27 martie 2010 | By: Misu Radovici

Despre inimi ...

   Am auzit in urma cu ceva vreme intr-un mesaj o ilustratie despre inima perfecta ... o ilustratie care implica doua persoane: un tanar si o persoana in varsta ... Nu e o intamplare noua, am mai auzit in cel putin alte cateva predici sau mesaje ... la mai multe persoane ...
   Insa cu toate acestea povestea este inca interesanta ... de fiecare data noua ... de fiecare data ziditoare, pastrandu-si puterea meditativa ... As vrea sa o postez pentru voi astazi, desi sunt constient de faptul ca cu siguranta nu e singurul loc in care o sa gasiti aceasta istorioara:

"Intr-o zi, un tanar s-a oprit in centrul unui mare oras si a inceput sa le spuna trecatorilor ca are cea mai frumoasa inima din imprejurimi. Nu dupa multa vreme, in jurul lui s-a strans o mare multime de oameni si toti ii admirau inima, care era intr- adevar perfecta. Nu vedeai pe inima lui nici un semn, nici o fisura. Da, toti au cazut de acord, ca era cea mai frumoasa inima pe care au vazut-o vreodata.
Tanarul era foarte mandru de inima lui si nu contenea sa se laude singur cu ea. Cand, deodata, de multime s-a apropiat un batranel. Cu glas linistit, el a rostit ca pentru sine:
- Si totusi, perfectiunea inimii lui nu se compara cu frumusetea inimii mele Oamenii din multimea stransa in jurul tanarului au inceput sa-si intoarca privirile spre inima batrnelului. Pana si tanarul a fost curios sa vada inima ce indraznea sa se compare cu inima lui.
Era o inima puternica, ale carei batai ritmate se auzeau pana departe. Dar era plina de cicatrice, locuri unde bucati din ea fusesera inlocuite cu altele care nu se potriveau chiar intru totul, liniile de unire dintre bucatile straine si inima batranului fiind sinuoase, chiar colturoase pe alocuri. Ba, mai mult, din, loc in loc, lipseau bucati intregi din inima concurenta, rani larg deschise, inca sangerande.
“Cum poate spune ca are o inima mai frumoasa”, isi sopteau uimiti oamenii. Tanarul, dupa ce examinase atent inima batranelului, si-a ridicat privirea si i-a spus raznd:
- Cred ca glumesti, mosnege. Priveste la inima mea - este perfecta! Pe cand a ta este toata o rana, numai lacrimi si durere.
- Da, a spus bland batranelul. Inima ta arata perfect, dar nu mi-as schimba niciodata inima cu inima ta. Vezi tu, fiecare cicatrice de pe inima mea reprezinta o persoana careia i-am daruit dragostea mea - rup o bucata din inima mea si i-o dau omului de langa mine, care adesea imi da in schimb, o bucata din inima lui, ce se potriveste in locul ramas gol in inima mea. Dar pentru ca bucatile nu sunt masurate la milimetru, raman margini colturoase, pe care eu le pretuiesc nespus de mult, deoarece imi amintesc de dragostea pe care am impartasit-o cu cel de langa mine.
Uneori am daruit bucati din inima mea unor oameni care nu mi-au dat nimic in schimb, nici macar o bucatica din inima lor. Acestea sunt ranile deschise din inima mea, gaurile negre - a-i iubi pe cei din jurul tau implica intotdeauna un oarecare risc. Si desi aceste rani sangereaza inca si ma dor, ele imi amintesc de dragostea pe care o am pana si pentru acesti oameni; si, cine stie, s-ar putea ca intr-o zi sa se ntoarca la mine si sa-mi umple locurile goale cu bucati din inimile lor.
Intelegi, acum, dragul meu, care este adevarata frumusete a inimii? - a ncheiat cu glas domol si zambet cald batranelul.
Tanarul a ramas tacut deoparte, cu obrazul scaldat in lacrimi. S-a apropiat apoi timid de batranel, a rupt o bucata din inima lui perfecta si i-a ntins-o cu maini tremurande. Batrnul i-a primit bucata pe care a pus-o in inima lui. A rupt, apoi, o bucata din inima brazdata de cicatrice si a [completat] inima tanarului. Se potrivea, dar nu perfect, pentru ca marginile erau cam colturoase.
Tanarul si-a privit inima, care nu mai era perfecta, dar care acum era mai frumoasa ca niciodata, fiindca in inima candva perfecta pulsa de-acum dragoste din inima batranelului. Cei doi s-au mbratisat, si-au zambit si au pornit impreuna la drum.
Cat de trist trebuie sa fie sa mergi pe calea vietii cu o inima intreaga in piept. O inima perfecta, dar lipsita de frumusete…"
25 martie 2010 | By: Misu Radovici

Urme pe nisip ...


Sunt sigur ca sunteti familiari cu istorioara care vreau sa v-o propun astazi. Chiar daca poate stiti, multi dintre voi destul de bine, aceasta istorioara ... sunt sigur ca intamplarea asta poate, totusi, inca sa mangaie si sa ridice ... So here it goes:
"Intr-o noapte am avut un vis: Megeam de-al lungul plajei cu Domnul meu. Pe cerul intunecat, de seara straluceau fäsii de lumini, imagini din viata mea. Si de fiecare data vazusem doua urme in nisip, pe a mea si pe cea a Domnlui. Cand ultima imagine trecu prin fata mea, m-am uitat inapoi. M-am speriat, cand am descoperit, ca-n multe pasaje ale drumului vietii mele - aici se putea vedea doar o urma. Si acestea erau exact cele mai grele timpuri ale vietii mele. Ingrijorat l-am intrebat pe Domnul: “Doamne, cand am inceput sa te urmez, mi-ai promis, ca vei fi cu mine pe toate drumurile. Dar acum eu descoper, ca in cele mai grele momente ale vietii mele e doar o urma in nisip. De ce m-ai parasit, tocmai atunci cand am avut cea mai mare nevoie de

Tine?” Atunci El a raspuns: “Copilul meu drag, eu te iubesc si nu te voi lasa niciodata singur, in nici un caz in nevoi si greutati. Acolo, unde ai vazut doar o urma, acolo te-am purtat pe brate.”
Bless you all!
24 martie 2010 | By: Misu Radovici

Dumnezeu minunat!

   Te mai minunezi inca de maretia creatiei lui Dumnezeu? Privesti tu in jurul tau? Ai timp sa observi minunatiile pe care mana Lui le-a creat? De la picurul de apa la varful muntelui ... de la coralul si crustaceul marin la gigantica balena albastra ... de la grauntele de nisip si nori la intindere nemarginita a cerului ... de la vrabiuta si melc ... la maiestuoasa fiinta umana ... El le-a creat pe toate cu un scop. Tu ai scopul si locul tau in creatia Lui. Esti o faptura minunata ... copil al Regelui Preainalt. El este Tatal tau ... un Dumnezeu minunat!!! 
23 martie 2010 | By: Misu Radovici

Da credintei tale o "tinta" ...

Am primit in urma cu mai multe luni un mesaj extrem de frumos. Un devotional care mi-a intarit speranta, credinta si dorinta de a merge mai departe in echilibru si cu scop precis ... E in limba engleza deoarece imi place sa primesc tot felul de devotionale pe care sa le "inmagazinez" in camaruta inimii ... si de care sa ma folosesc la vremea si la timpul potrivit ... In aceasta zi o sa va redau si voua continutul in original al acelui devotional pe care l-am primit in ziua de 3 august 2009:   
"GIVE YOUR FAITH A TARGET!
So many people today are depressed and discouraged because they only focus on their present circumstances. They’re constantly dwelling on their problems, what they don’t have, and what’s wrong with them. They don’t realize it, but they’re allowing the enemy to steal their hope. This negative frame of mind is what keeps people from moving forward in life.Understand today that faith is confidence and assurance about the things we hope for according to the promises of God. Like an arrow, your faith points to the target of hope. If you don’t have hope, that arrow of faith will just drop to the ground. It won’t accomplish anything. But, when you keep your hopes up, when you keep expecting and keep believing, it’s as if that target gets larger and larger—easier to hit!
Choose today to live with an attitude of expectancy. Get your hopes up! Start by taking captive any negative thoughts you may have one at a time. As you focus on God’s goodness and faithfulness, you’ll feel that hope inside you growing. You’ll give your faith a target, and you’ll move confidently into the blessings and peace the Lord has in store for you!"
22 martie 2010 | By: Misu Radovici

Ploaia care vindeca!!!

Exista momente in viata cand ai nevoie de "ploaia vindecarii" ... acei picuri, stopi de apa care sa iti invioreze sufletul si sa iti lase inima bucuroasa ...
Daca esti cumva in sutuatia aceea azi ... trebuie sa stii ca acea "healing rain is still falling" ... nu trebuie sa iti fie frica ... trebuie doar sa intri sub aceasta "ploaie" ... 
Sunt sigur ca va fi o binecuvantare pentru tine ...

Lasa-te atins, lasa-te schimbat ... Esti pe maini bune!!!
21 martie 2010 | By: Misu Radovici

O scrisoare din partea lui Dumnezeu!

"Dragul meu,
Te stiam inainte de inceperea timpului. Stiu chiar si cate fire de par sunt pe capul tau! Asa parinte, asa fiu, pentru ca esti creat dupa chipul si asemanarea Mea. Nu numai ca am planuri cu privire la tine, dar ti-am dat si abilitatile necesare pentru a le indeplini. Si ceea ce-ti dau eu nu-ti poate lua nimeni. Ai grija insa ... sa nu neglijezi aceste daruri, nu uita sa le exersezi zilnic, sa le pui in miscare. 
Fii linistit caci am inceput o lucrare buna cu tine si o voi duce la bun sfarsit. Eu intotdeauna termin ce am inceput. Cuvantul meu pentru tine este daltuit pentru totdeauna in cer. Dedicarea mea fata de tine e eterna. In viata aceasta vei infrunta adversitati, dar inveseleste-te sunt doar pentru putina vreme, iar Eu sunt in ele alaturi de tine. Nu uita ca atunci cand esti la stramtorare, Eu sunt aproape. Da-mi Mie poverile tale si Eu te voi sprijini. Cand esti coplesit de problemele vietii, sprijina-te pe Mine. Voi fi Stanca ta si Turnul tau de adapost. Chiar si de vei cadea din cand in cand, nu vei fi rapus, pentru ca esti in mana Mea. Cuvantul Meu sa-ti fie desfatarea si vei fi roditor in tot ceea ce faci, ca un stejar care creste langa rau. Vei avea radacini puternice, te vei dezvolta si vei creste ... si vei fi o binecuvantare.
Cu drag ... TATI
PS: Mi-ar face o mare placere sa imi scrii si tu.
      Ne vedem in curand ... la Mine acasa!"
20 martie 2010 | By: Misu Radovici

Va trebui sa inveti ...

   Atunci cand poti sa te ierti pe tine insuti si sa ierti si pe altii, ajungi sa te impaci cu propria natura umana si ai invatat sa faci pace cu propriile imperfectiuni. Lucrurile prin care ai trecut, plus harul lui Dumnezeu, te-au facut ce esti azi. In urma cu ceva vreme am intaqlnit un pasaj interesant, niste cuvinte minunate scrise de Veronica Shoffstall ... cuvinte pe care poate vei voi sa le citesti ... si sa te opresti asupra lor ... poate mai mult decat o singura data. Iata ce spunea (scria) ea: "Dupa un timp inveti diferenta dintre a tine o mana si a inlantui un suflet; inveti ca viata nu e doar sprijin si tovarasia nu inseamna intotdeauna siguranta; incepi sa inveti faptul ca saruturile nu sunt contracte si darurile nu sunt promisiuni; incepi sa accepti esecurile cu capul sus si cu privirea inainte, cu bunavointa unui adult si nu cu mania unui copil. Inveti sa iti construiesti toate drumurile tale pentru ziua de astazi, pentru ca pamantul zilei de maine e prea nesigur pentru a fauri planuri si viitorul are o pista de praburile la mijlocul zborului. Dupa o vreme inveti faptul ca pana si razele soarelui ard daca te expui prea mult la ele. Inveti sa iti plantezi propria ta gradina si sa iti decorezi propriul tau suflet, in loc sa astepti ca cineva sa iti aduca flori; si inveti ca prin harul sustinator a lui Dumnezeu poti indura cu adevarat; ca esti realmente puternic ... ca ai CU ADEVARAT ... VALOARE."
19 martie 2010 | By: Misu Radovici

Dorinta ...

Iti doresc 
... zambete atunci cand tristetea te copleseste,
... prieteni care sa te inveseleasca si sa iti umple cu hohote de ras buzele,
... imbratisari cand nu esti tocmai in forma,
... situatii care sa te lumineze,
... frumusete pe care ochii tai sa o vada si sa o poata aprecia,
... incredere cand ai teama,
... credinta cand ai dubii,
... curaj pentru a te cunoste pe tine insuti,
... rabdare pentru accepta realitatea.
Realitatea pentru tine azi e: Isus te iubeste!!!
Iti doresc sa ai parte de o zi minunata!
18 martie 2010 | By: Misu Radovici

Coltul literar ...

De ce mi-ai prevestit o zi cu soare?
Sunt gol, furtuna m-a ajuns din urmă,
şi chipul tău pierit-a-n depărtare
Sub norii grei şi-a ceţurilor turmă...
O, nu-i destul s-arunci zâmbind o rază
Pe faţa mea udată de furtună!
Cuvintele duioase-mi uşurează
Mâhnirea doar, ruşinea nu; e bună
Căinţa, şi regretul e dojana
Ce singur ţi-ai ales, dar el n-aduce
Deplină vindecare pentru rana
Ce-o poartă umilitul ca pe-o cruce.
Dar lacrimile tale, nestemate
Din dragoste, răscumpără păcate ...



W. Shakespeare - Sonetul 34 (traducere efectuata de Radu Stefanescu) 
17 martie 2010 | By: Misu Radovici

Nimic nu se pierde ...

   Viata poate fi plina de urcusuri si coborasuri. Fiecare din noi avem de infruntat dificultati si provocari. Dar stii tu oare ca prin ceea ce ai trecut pana acum te pregateste, de fapt, pentru ceea ce urmeaza sa primesti din partea lui Dumnezeu in viitor? Nimic din viata ta nu e, si nu va fi, pierdut. Fiecare dezamagire, fiecare pas inapoi, fiecare clipa de singuratate, fiecare dintre ele va fi luata de Dumnezeu si preschimbata astfel ca vei fi mai matur, mai puternic, mai asemanator cu EL.
In timpurile de dificultate avem ocazia sa crestem sis a ne maturizam. Atunci se formeaza caracterul nostrum, iar credinta noastra este provocata, provocata sa creasca sis a devina mai puternica. Aceste adversitati pe care le intalnesti astazi te vor modela in persoana care o sa devii maine. Modelarea nu e usoara, de multe ori e chiar neplacuta insa un character frumos e de pretuit.
   Poate ca azi experimentezi greutatea. Poate ca si ieri ai experimentat-o. Provoaca-te la o atitudine corecta in abordarea lucrurilor. Adopta o atitudine prin care sa spui: “Aceasta e o noua zi. Lucrurile se vor schimba in bine. Chiar daca voi trece prin dificultati si problem acest lucru nu ma va putea opri. Chiar daca toate aceste lucruri sunt menite sa ma darame sis a-mi faca rau, Dumnezeu e de partea mea. El ma va ridica deasupra lor si ma va conduce spre biruinta si asta in fiecare zi a vietii mele.”
   Dumnezeu e de partea ta! Tot ce trebuie sa faci e sa intinzi mana inspre El si sa spui: “Sunt aici, am nevoie de Tine, nu voi renunta niciodata!” Always remember … nimic nu e pierdut!!!
16 martie 2010 | By: Misu Radovici

Albume noi saptamana aceasta ...

Si in aceasta saptamana avem lansari de albume in lumea muzicii crestine. Asa dupa cum am promis as vrea sa va tin la curen cu aceste lansari de albume.
Pentru a afla detalii despre lansari de saptamana asta tot ce trebuie sa faci este sa dai click AICI
Enjoy!

Fii o binecuvantare ...

Astazi vreau sa aduc in atentia voastra un subiect delicat - ISRAELUL. Biblia ne spune ca Israelul este natiunea vechi testamentala aleasa de Dumnezeu. Multi cred ca Dumnezeu acum e doar de partea crestinilor ... si ca Israelul va fi si va ramane uitat. Nimic mai gresit. Dumnezeu nu a uitat si nu va uita Israelul. Poate doar noi, poate doar natura noastra umana ne face sa credem asta. Iar in timpuri ca acestea Israelul are nevoie de rugaciunile si binecuvantarea noastra. Sa nu uitam ca Dumnezeu a promis binecuvantarea tuturor natiunilor prin Avraam, si ca toti cei ce vor binecuvanta pe Israel vor fi binecuvantati. Un lucru atat de rar in zilele acestea. Nici o alta natiune de pe glob nu are in momentul de fata mai multi inamici decat Israelul. Nici o alta tara de pe glob nu este in situatia Israelului. Acuzati si combatuti de Uniunea Europeana, o organizatie care, incetul cu incetul, incearca sa-l "expulzeze" pe Dumnezeu din Constitutiile europene ... acuzati de genocid in regiunea Gaza (desi de mai bine de 40 de ani suporta atacurile neincetate din partea "vecinilor" intoleranti) ... din ce in ce mai respinsi de clasa politica americana ... Israelul are nevoie de mine si de tine ca sa-i sustinem inaintea lui Dumnezeu. E Israelul o minune? DA. E Dumnezeu de partea Israelului? CU SIGURANTA. O "oaza" in mijlocul unei lumi islamice, Israelul a trebui sa se apere si sa se lupte pentru a avea o casa, pentru a avea o patrie, pentru a se bucura de locurile unde alta-data Iosua, judecatorii, profetii si imparati ca David sau Solomon au umblat, au trait, au domnit. In aceste timpuri acest drept de a trai si de a avea o locuinta in acesta zona este contestat. Si nu doar de populatia araba. Ei reprezinta vocea care de la refondarea statului Israel isi exprima nemultumirea ... si nu doar prin intermediul vocii (protestului vocal) ... Tot mai incet si tot mai sigur Israelul ramane din ce in ce mai singur in fata acestor valuri ... UE s-a distantat demult de ei, SUA prin noua politica se indeparteaza incet, dar sigur (cititi doar despre ultimele evenimente si veti vedea ca e asa) ... Programele politice, economice si sociale prevaleaza in fata promisiunilor biblice. Tot mai mult societatea crestina americana incearca sa atraga atentia prin diferite mijloace mass-media asupra faptului ca societatea americana (si nu numai) se distanteaza de conceptele crestine si de Israel. Am ocazia sa urmaresc zilnic posturi crestine americane transmise via satelit (TBN, ChurchChannel, DayStar etc) si tot la a doua sau a treia emisiune se vorbeste despre noi legi care ingradesc exprimarea crestina sau ingreuneaza posibilitatea de sprijin pentru Israel. Tot mai multe concepte crestine sunt eliminate din legile care se promoveaza. Presiunea e din ce in ce mai mare atat pe comunitatea crestina din SUA, cat si pe Israel. Stim ca Israelul trebui sa ramana, in final singur, si ca trebui sa se intoarca, in mod personal, la Dumnezeu. Stim ca vor avea liniste doar odata cu recunoasterea lui Isus ca Mesia - Unsul lui Dumnezeu, insa asta nu ne da dreptul sa stam cu mainile in san si sa privim cum lantul se strange in jurul lor si, de ce nu, si in jurul nostru. 
Fii un prieten pentru Israel. Roaga-te pentru poporul acesta. Adu acest popor inaintea lui Dumnezeu de fiecare data. Nu uita ... cine e prieten cu Dumnezeu, e prieten cu poporul ales de Dumnezeu, si ISRAELUL ESTE POPORUL ALES DE DUMNEZEU! Alege sa fii o binecuvantare pentru cei din jurul tau ...
Doamne binecuvanteaza Israelul! Doamne binecuvanteaza Ierusalimul!
15 martie 2010 | By: Misu Radovici

Coltul literar ...


"Iubesti - când ulciorul de-aramă
se umple pe rând, de la sine
aproape, de flori si de toamnă,
de foc, de-anotimpul din vine.

Iubesti - când suavă icoana
ce-ti faci în durere prin veac
o tii înrămată ca-n rana
străvechiului verde copac.

Iubesti - când sub timpuri prin sumbre
vâltori, unde nu ajung sorii,
te-avânti să culegi printre umbre
bălaiul surâs al comorii.

Iubesti - când simtiri se desteaptă
că-n lume doar inima este,
că-n drumuri la capăt te-asteaptă
nu moartea, ci altă poveste.

Iubesti - când întreaga făptură,
cu schimbul, odihnă, furtună
îti este-n aceeasi măsură
si lavă pătrunsă de lună."

Lucian Blaga - Iubire
14 martie 2010 | By: Misu Radovici

Un dar minunat ...


Provocarea muzicala de azi ... vine de la Starfield. Recent au scos un nou album. Insa una din melodiile mele preferate de la ei este "Son of God". Un imn superb ... lyricuri la fel de frumoase. Ma simt provocat la contemplarea miracolului Isus oridecate ori ascult aceasta melodie (si nu numai ... dar asta e o melodie deosebita) ... Isus ... darul TATALUI pentru noi!
Enjoy it!
13 martie 2010 | By: Misu Radovici

Alearga-ti cursa ...

   In  viata ai sansa de a alerga o singura data, asa ca alearga pentru a castiga! Nu te uita inapoi, ca sa nu te impiedici sau sa-ti pierzi locul. Nu-ti poti schimba trecutul, insa multumita lui Dumnezeu poti invata din el si il poti lasa in urma. Nu-ti fa griji cu privire la  "tura urmatoare", concentraza-te doar asupra pasului urmator. Daca nu esti atent poti cadea si exista posibilitatea sa nu te mai ridici sau chiar daca te ridici sa nu mai reusesti sa castigi cursa. Inainte sa-ti dai seama ... vei avea mai multe ture parcurse decat cele ramase de parcurs. Asa ca da tot ce ai mai bun la fiecare tura.
   Multi dintre noi purtam poveri grele si inutile in spate, insa putini isi dau seama de acest lucru. Ne consumam energia si resursele pe care le avem la dispozitie stingand focuri inofensive care lasate sa arda s-ar stinge de la sine si alegem, poate inconstient sau, poate, constient sa ignoram anumite "scantei" ce pot aprinde adevarate tragedii sufletesti, spirituale in viata noastra. De ce e asa? De ce suntem asa? Nu pot sa va dau o "reteta" exacta. Poate e din cauza ca nu suntem destul de atenti, poate nu acordam destula importanta lucrurilor care conteaza, poate sistemul de valori e "dat peste cap" ... poate ca suntem prea superficiali in ceea ce facem sau poate ca alegem sa complicam prea mult anumite lucruri care ar trebui sa fie lasate simple. In orice caz oricare ar fi raspunsul la aceste doua intrebari ... ce cele mai multe ori alegerile apeleaza la cea mai importanta resursa pe care o avem la dispozitie: TIMPUL. Intr-o cursa (maraton sau oricare alta proba asemanatoare) timpul este important, orice secunda in plus sau minus conteaza ... Poate aduce bucurie castigatorului si poate lasa tristete pe fata celui care poate a ajuns al doilea la o diferenta de 1 sutime sau miime de secunda.
   Timpul este resursa noastra cea mai pretioasa ... nu-l risipi si-ti vei spori comoara. Scapa de bagajul vechilor relatii inutile, de temerile fara sens si de falsele sentimente de indatorare fata de cei care te manipuleaza. Exista destule incercari in viata, de ce sa treci si prin cele la care poti renunta? Cand orbul Bartimeu a auzit ca Isus e aproape, si-a aruncat haina (care-l incurca, poate) si a alergat direct la El.
   Astazi esti chemat sa alergi ... Sa alergi in "cursa vietii tale" si sa fi (sa devii) un invingator!!!
12 martie 2010 | By: Misu Radovici

Living a full life!!!

   Today people are thinking about what to do to prolong their lives, whether it is through stem cell research, cloning, cryonics, or the latest potion or lotion. I find myself laughing at some of the things I see advertised with the implication they will help me live longer. I realize that people can eat all the tofu and wheat germ they want, but their lives will end when they are going to end.
   Yet some people become obsessed with the concept of living longer. According to a LIFE magazine cover story, there are some scientists who suggest that we can and will stop aging. But the article went on to ask whether we would really want to stop aging. In other words, do we really want to live forever? I guess it comes down to what kind of life you are living. Medical science can seek to add years to your life, but only God can add life to your years and give you a life that is worth living.
   Our objective as Christians should not be to merely live long lives; our objective should be to live full lives, meaningful lives, and purposeful lives.
   Jim Eliot is one example of a Christian who did this. As a young man, he felt God was calling him to take the gospel to a tribe in Ecuador then known as the Auca. Tragically, Jim was martyred along with four other missionaries in their attempt to share the gospel. Jim once wrote in his journal, "I seek not a long life, but a full one, like you, Lord Jesus." That is a good thought: Life is not a matter of years; it is a matter of what we do with them. What are you doing with the years God has given you? 
11 martie 2010 | By: Misu Radovici

Despre dragostea Lui!


   Când furtunile vieţii uneori îţi întunecă seninul din ochii tăi , lăsându-ţi privirile aţintite spre pământ, iar sufletul obosit îşi opreşte pentru o clipă zborul spre cer , când priveşti în jur şi observi că florile tinereţii se scutură încet ,iar stâncile din cale îşi răsucesc pasul uşor fără să poţi face ceva,aruncă-ţi ancora pe ţărmul iubirii. Îndreaptă-ţi pasul spre cer şi ochii spre ţărmul veşniciei. Acolo unde durerile pier şi lacrimile dispar,acolo te aşteaptă IUBIREA… Adu-ţi aminte aici , acum de cuvintele Iubirii Divine : ,,Am suferit întristările tale , am trecut demult prin ceea ce treci tu acum , prin luptele şi ispitele tale , am gustat durerea şi suferinţa din plin.Cunosc lacrimile tale; şi Eu am fost lovit ;şi Eu am fost adeseori singur. Să nu crezi că eşti singură şi părăsită. Eu care pentru tine am ales să mor , nu te voi părăsi niciodată, cu nici un chip…,,
   "Pot să se mute munţii , pot să se clatine dealurile , dar dragostea Mea nu se va îndepărta de la tine şi nici legământul meu nu se va clătina, zice Domnul care are milă de tine…” Cerul nu poate dărui nimic mai mult decât a dăruit El!! Ai încredere! Şi această iubire care-ţi este oferită , niciodată , o..niciodată nu te va dezamăgi ! Ea va fi puterea vieţii tale , puterea sufletului tău , puterea credinţei tale ... Pentru că Iubirea ... iubirea este ... ISUS!
10 martie 2010 | By: Misu Radovici

The literary corner ...

"De-ai fi al tău, iubite! Tu, ce eşti
tot mai puţin al vieţii şi e timpul
acest sfîrşit de-acum să-l pregăteşti
rodind din tine-alt chip, să-ţi fie schimbul.
Atunci, fără de margini frumuseţi,
robite ţie, n-ar fi mărgărite,
cînd iarăşi sub lumini ai să-ţi răsfeţi,
într-un trup nou, icoanele-amurgite."

William Shakespeare - Sonetul 13 (partial)
9 martie 2010 | By: Misu Radovici

Albume noi saptamana aceasta ...

Asa cum va promiteam revin cu informatii asupra albumelor noi care se lanseaza saptamana aceasta (mai precis astazi). Conform surselor de pe site-urile de specialitate (NewReleaseTuesday.com si CMSpin.com) pentru aceasta saptamana, in aceasta zi de 9 martie, sunt programate sa apara 10 albume noi de la artisti diferiti cu abordari si stiluri diferite. Notabile sunt noile albume lansate de Rita Springer si Gordon Mote albume venite sa continue o cariera exceptionala a celor doi artisti. 
Iata lista completa de aparitii din aceasta saptamana:
- Sanctus Real - Pieces Of A Real Heart - Sparrow Records - EMICMG
- Stellar Kart - Everything Is Different Now - INO Records - Provident
- Chasen - That Was Then This Is Now - INO Records - Provident
- Catalyst - Catalyst Music Project - INO Records - Provident
- Passion - Passion Awakening - Sixsteprecords - EMICMG
- Adie - Just You And Me - BEC Recordings - EMICMG
- Demon Hunter - The World Is A Thorn - Tooth & Nail Records - EMICMG
- Gordon Mote - I Will Sing - EMICMG
- Sojourn - Over The Grave - Universal Music Group - EMICMG
- Rita Springer - Beautiful You - E1 Entertainment - EMICMG
Astept cu interes sa pot asculta piese de pe aceste albume si va provoc si pe voi sa le cautati si sa le ascultati cu placere!!!

Rugaciune ...

   Recent am primit pe Y!Mess ... un mesaj care continea o rugaciune ... Simpla, dar foarte eficienta ...O sa va redau si voua aici acele cuvinte care pentru momentul in care le-am primit au fost o sursa de inspiratie, de reasigurare 
   Iata mesajul: "Doamne, ajuta-ma sa pot sa ma bucur, sa daruiesc zambet chiar cand nu mai vad nici o rezolvare pentru anumite probleme. Viata e grea, probleme sunt, dar ajuta-ma sa zambesc si cand e ploaie si vant. Ajuta-ma sa am incredere in Tine, sa Te iubesc si sa daruiesc asa cum vrei Tu. Elibereaza-ma de griji, de multele framantari, de acele dureroase remuscari; vreau sa fii Tu in inima Mea, sa-mi fie inima grea, dar de iubirea Ta." 
8 martie 2010 | By: Misu Radovici

Lectii de viata ...

O vorba din batrani spune: "La pomul laudat sa nu mergi cu sacul!" pentru ca s-ar putea sa ramai dezamagit. Ceva de genul acesta s-a intamplat si azi-noapte la decernarea premiilor Academiei de Film - premiile Oscar.
Mult laudatul, mult vizionatul, filmul cu incasari de peste 2 miliarde (da ati auzit bine - miliarde) de dolari "Avatar" a fost surclasat, invins si dominat de un film low budget cu o tema din viata cotidiana "The Hurt Locker". Ce e mai interesant e ca fata-n fata in aceasta confruntare au stat 2 persoane care cu ceva timp in urma erau sot si sotie. Buturuga mica a rasturnat carul mare cu un overall scor de 6 la 3. Toti se mira (poate nu chiar toti) ... si se intreaba, inca, cum si in ce mod acest lucru era realizabil sau, mai bine zis, cum s-a realizat.
Poate ca, desi sedusi de un titlu incitant si de efecte video generate in mare proportie pe PC, totusi ... in the end o mare majoritate a celor care au decis au fost de acord ca e mai important sa privim inspre "the real world" si nu la "fantasmagorii ieftine". Drama cotidiana, lupta zilnica cu problemele de viata, criza contemporana de indentitate pare a prevala in fata unei povesti, unei fantasme.
Poate va veti intreba ce lagatura are asta cu modul crestin de vietuire ... Raspunsul poate fi unul simplu ... in "tesaturile fantasmagorice" cu care lumea aceasta incearca sa se seduca si sa ne atraga ... e bine sa ramanem ancorati in realitatile spirituale ... in realitatea adevarului, in Cristos.
Atunci vom putea si sa iesim biruitori, atunci putem sa nu ne lasam orbiti si sedusi de "efecte speciale ieftine" ... de parodii surogate ale adevarului. Sa nu ne fie frica se ne infruntam uriasii ... Goliatii din viata noastra sunt poate inspaimantatori ... mari ... puternici ... dar e nevoie de un singur Nume, curaj si o piatra, doar una ... 
Think about this! Would you!?!
7 martie 2010 | By: Misu Radovici

Suspine ...


Pentru astazi o melodie instrumentala ... Cu siguranta exista momente in viata in care "inima ne plange", poate acest lucru nu este de multe ori vizibil ... poate nu este exprimat ... insa cu siguranta este o realitate ...
Fie ca orice suspin sa fie alinat ... si fiecare lacrima sa capete mangaiere!
6 martie 2010 | By: Misu Radovici

Ce iti spune?

De obicei nu ma prea dau in vant dupa picturile abstracte sau cubiste. Poate cauza principala e ca nivelul artistic (desen, pictura) nu prea e punctul meu forte. Am incercat de multe ori sa privesc astfel de opere cat mai open minded posibil ... No result ... sau resultul era too far fata de ceea ce voia initial sa spuna autorul. M-am consolat cu faptul ca nu sunt singurul care nu intelege asa ceva ... si ca oricat m-as stradui sa inteleg astfel de arta ... singurul care poate stii exact (100%) ce voia sa spuna intr-un astfel de tablou ... este autorul. Cautand anumite materiale care erau de interes pentru mine in zilele acestea ... am dat peste o poza interesanta pe net ... nu e chiar o pictura abstracta, insa are o tenta interpretativa daca o privesti "din toate unghiurile". As fi curios sa vad ce "vedeti" voi in aceasta poza ... ce va spune voua?
5 martie 2010 | By: Misu Radovici

Dorinta!!!

Tata, nu ingadui sa treaca nici macar o zi fara ca eu sa nu arat zambetul Tau…
…fara ca Tu sa nu incurajezi pe cineva, prin mine;
…fara ca Tu sa nu spui cuiva ca il iubesti, prin mine;
…fara ca Tu sa nu mangai pe cineva, prin mine;
…fara ca cineva sa nu se bucure de prietenia Ta, prin mine;
…fara ca Tu sa nu schimbi ceva sau pe cineva, prin mine;
…fara ca eu sa nu Te arat pe Tine…!

Si nu lasa nici o zi sa treaca fara sa produci o transformare cat de mica, cat de neinsemnata in ... mine!
Multumesc!!! 
4 martie 2010 | By: Misu Radovici

In asteptare ...

Pentru astazi doar trei cuvinte ... asteptare in liniste (waiting in silence) ...!!! 
Nici o vorba in plus ... liniste ... si in mijlocul acestei stari de liniste eu si ... Dumnezeu!
Asteptare in liniste ...
3 martie 2010 | By: Misu Radovici

O sursa de incredere ...


Domnul este Sursa mea, nu voi duce lipsa de nimic … El imi da din dragostea Lui si ma umple de prezenta Lui; El este puterea mea si imi arata drumul pe care trebuie sa merg. Chiar daca totul se prabuseste in jurul meu, totusi El ramane mereu Acelasi … e mereu langa mine … Tu ma tii de mana si niciodata nu imi dai drumul ca sa nu ma pierd … Da, El este Sursa mea…Izvorul meu si cu El vreau sa fiu pana la sfarsitul zilelor mele!
1 martie 2010 | By: Misu Radovici

Albume noi ...

Saptamana aceasta (mai exact maine) sunt programate pentru lansare cateva albume interesante (informatiile referitoare la datele lansarilor pot suferi anumite modificari).  O lista interesanta de lansari ... albume noi de la artisti consacrati, compilatii interesante, genuri diverse ...
Se pare ca trezirea naturii odata cu primavara aduce un suflu nou, proaspat si vioi si in domeniul muzical. 
Notabil este reintoarcerea lui Lenny cu un nou album ... de asemenea interesant de urmarit va fi si albumul lui Meredith si Francesca. Pocket Full of Rock revine cu un album ce promite sa fie ceva mai mult decat zgomot ...  si cunoscand devotamentul lor pentru muzica pot afirma de pe acum ca va fi un album deosebit, iar Jeremy Riddle ne va incanta cu un album live interesant.
Aveti atasata mai jos lista tuturor lansarilor programate pentru 2 martie 2010 (sursa: CMSpin.com si NewReleaseTuesday.com):
- Point Of Grace - No Changin' Us - Word Records
- Various - WoW Worship Purple - Word Records
- Pocket Full of Rocks - More Than Noise - Myrrh Records
- Meredith Andrews - As Long As It Takes - Myrrh Records
- Satellites & Sirens - Satellites & Sirens - Word Records
- Francesca Battistelli - My Paper Heart (Deluxe Edition) - Word Records
- Dewayne Woods - My Life's Lyric - Verity Records
- Various - Sunday In The Country - New Haven Records
- Various - iWorship Kids 4 - Integrity Kids - Provident
- Various - At The Foot Of The Cross - Integrity Music
- Sovereign Grace Music - Come Weary Saints - Integrity Music
- Lenny LeBlanc - Love Like No Other - Indelible Creative Group
- Jeremy Riddle - Live: Prepare The Way - Vineyard Music/Word 

Pe viitor imi propun sa va tin la curent pe cat posibil saptamanal cu lansarile de albume din lumea muzicala crestina. 
Bless you all and enjoy!

Search